Vervoersmaatschappij Arriva heeft op de onbemande stations op het traject Groningen – Leeuwarden infozuilen laten plaatsen. Via deze infozuilen kan contact worden opgenomen met de Arriva Klantenservice in Heerenveen. Verder beschikken de zuilen ook over een alarmknop die gebruikt kan worden in geval van noodsituaties.

De infozuilen zijn te vinden op de stations Zuidhorn, Grijpskerk, Buitenpost, Zwaagwesteinde, Veenwouden, Hurdegaryp en Leeuwarden Camminghaburen.

Wanneer men de informatieknop indrukt wordt eerst een welkomsttekst afgespeeld. Na deze tekst kan de reiziger de knop nogmaals indrukken om contact te krijgen met de Arriva Klantenservice.

Wanneer de alarmknop wordt ingedrukt wordt er contact gezocht met een medewerker van Arriva. Hij/zij bepaalt samen met de reiziger om wat voor situatie het gaat. Vervolgens wordt besloten of het echt een noodsituatie is. Als dit zo is wordt de politie ingeschakeld. In andere gevallen vraagt de Arriva-medewerker de reiziger het zelf op te lossen.

De infozuilen zijn niet voor reisinformatie en klachten. Als de proef op dit traject slaagt zullen ook de andere onbemande stations in de provincies Groningen en Friesland voorzien worden van een infozuil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *