Roken wordt volledig verboden op treinstations in Nederland en er zullen vanaf 1 april ook geen rookwaren meer worden verkocht in winkelformules van de NS (de Kiosk en Stationshuiskamer).

De NS wil zo samen met ProRail bijdragen aan de totstandkoming van een rookvrije generatie in 2040. Roken op stations mag al jaren alleen nog bij rookpalen- en roosters. Op honderd van de vierhonderd stations zijn die palen of roosters nog aanwezig. Het gaat in totaal om 390 rookpalen en een onbekend aantal roosters. Voor 1 oktober gaat ProRail deze allemaal verwijderen.

De NS heeft 136 stationswinkels onder één van haar eigen formules. Daar zal de verkoop van tabak per 1 april stoppen. Ketens van derden zoals AH To Go hebben nog geen besluit genomen, de NS is nog met hen in gesprek. Daarnaast worden er geen huurcontracten op stations meer gesloten met verkopers van tabaksproducten.

De hoop van de NS is dat de stations per 1 oktober helemaal rookvrij zijn, maar het is nog niet zeker of dat zo snel zal lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *