De stations die alleen door de treinen van vervoersmaatschappij Arriva worden aangedaan, zullen niet met poortjes voor de OV Chipkaart worden uitgerust. Dit blijkt uit onderzoek van dagblad Trouw en Nu.nl.

Van de 416 stations in Nederland zullen er zeker 87 niet worden uitgerust met de poortjes. Het gaat hier om de stations die alleen door Arriva en Syntus worden aangedaan. Of dit ook gaat gelden voor de stations die alleen door Veolia en Connexxion worden aangedaan, is nog niet duidelijk.

De poortjes moeten de sociale veiligheid verbeteren op de perrons en tegelijkertijd zwartrijden tegengaan. Er zouden volgens Trouw en Nu.nl zelfs 280 van de 416 station niet met de poortjes worden uitgerust. Welke stations dit allemaal zijn, is ook voor de onderzoekers onbekend, gezien het feit dat de NS weigeren te zeggen om welke stations het hierbij gaat en ook weigeren de NS te vertellen wat de criteria zijn om wel of geen poortjes op een station te plaatsen.

De OV Chipkaart is inmiddels ingevoerd in de metro in Rotterdam, en zal in de loop van 2009 in fases worden ingevoerd in heel Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *