Op maandag 22 december zal de SBS 6 Kerstparade voor het eerst de stad Groningen aandoen. Vanwege de verwachten drukte, werkzaamheden rondom de stad en het beperkte aantal parkeerplaatsen in de binnenstad wordt bezoekers aangeraden de auto te parkeren op één van de parkeerterreinen die worden aangedaan door de Citybus.

Vanaf de P+R-terreinen in en rondom de stad zal Arriva extra Citybussen inzetten. Bezoekers van de SBS 6 Kerstparade kunnen vanaf deze parkeerplaatsen met maximaal vijf personen voor een bedrag van twee euro verder naar de binnenstad met de Citybus.

Adviesparkeerplaatsen
Mensen uit de richting Hoogezand, Veendam, Winschoten en Duitsland (via de A7) wordt aangeraden de auto te parkeren op Euroborg/P3 aan de Bornholmstraat. Vanaf hier rijdt Citybus lijn 22 elke tien minuten naar de Grote Markt. De laatste bus vertrekt om 21:40 uur vanaf de Grote Markt terug naar de parkeerplaats.

Bezoekers uit de richting Assen en Emmen (via de A28) kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein bij het transferium in Haren langs de A28. Vanaf hier vertrekt Citybus lijn 22 elke tien minuten richting het Centraal Station en de Grote Markt. De laatste bus richting Haren vertrekt om 21:43 uur vanaf de Grote Markt terug richting Haren.

Automobilisten vanuit de westelijke richting van de stad (Heerenveen en Drachten via de A7) kunnen hun auto parkeren op de P+R Hoogkerk Zuid aan de Eemsgolaan. Vanaf 16:00 uur vertrekt hier elke tien minuten Citybus lijn 21 naar de Akerk, nabij de start op de Vismarkt. De laatste bus richting Hoogkerk-Zuid vertrekt om 21:30 uur vanaf de halte bij de Akerk.

Vanuit het noord-oosten is er parkeergelegenheid bij Sportcentrum Kardinge, vanaf waar lijnen 3 en 6 richting de binnenstad rijden. Ook hier is het Citybuskaartje voor twee euro te koop. In het noord-westen van de stad is er een Citybusparkeerplaats op de Zernike Campus, aan de Professor Uilkensweg. Vooral bezoekers vanuit de richting Aduard/Zuidhorn wordt aangeraden hier gebruik van te maken. De start van de Kerstparade is vanaf deze parkeerplaats het best bereikbaar met lijn 15, die t/m 21:00 uur naar de binnenstad rijdt. Lijn 15 stopt bij de halte bij de Akerk. Terug naar de Zernike Campus kan men vanaf de Grote Markt met lijn 11, deze lijn rijdt tot na middernacht. Naar Kardinge rijden de bussen ook tot na middernacht terug.

Er worden ook extra Qliners ingezet voor de Kerstparade. Hierdoor kan men vanaf Groningen CS op de volgende manier terugreizen:

Van/naar Emmen, Borger en Gieten Qliner 300 minimaal twee keer per uur.

Van/naar Hoogezand en Veendam Qliner 301/311 minimaal twee keer per uur tot 22:00 uur.

Van/naar Drachten Qliner 304/314 minimaal twee keer per uur.

Van/naar Stadskanaal Qliner 302/312 minimaal eens per uur tot 21:30 uur.

Van/naar Zuidlaren en Annen Qliner 308/318 minimaal twee keer per uur tot 21:30 uur.

Van/naar Assen Marsdijk – Kloosterveen Qliner 319 minimaal eens per uur tot 21:30 uur.

Op de heenweg kan men met het Qlinerkaartje gratis overstappen op lijn 8 richting het Oosterpark of lijn 22 richting Euroborg/P3. Deze bussen stoppen op de Grote Markt. Bezoekers van de Kerstparade kunnen op de terugweg opnieuw op lijn 8 of lijn 22 stappen om weer op Groningen CS bij de Qliners te komen.

Voor de exacte dienstregeling van de extra Qliners, zie www.ovbgd.nl
Voor meer informatie over de SBS 6 Kerstparade in Groningen, zie www.sbs6.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *