Drie vervoersbedrijven hebben bij het OV-bureau Groningen Drenthe geboden op het busvervoer in Groningen en Drenthe, wat nu nog wordt uitgevoerd door Arriva en Connexxion. De winnaar mag vanaf 15 december het busvervoer in Groningen en Drenthe gaan uitvoeren.

Arriva, Connexxion en Qbuzz hebben geboden op het busvervoer. Van de grote busbedrijven heeft alleen Veolia niet geboden op het vervoer.

Drie Qliner-diensten worden uitbesteed aan een andere partij. Het gaat hier om de lijnen tussen Groningen en Emmen, Groningen en Drachten en Emmen en Hoogeveen. Hierop hebben Arriva, Connexxion en touringcarbedrijf Lanting Reizen uit Klazienaveen geboden.

Naast bovenstaande aanbestedingen zijn er ook nog aanbestedingen wat betreft het kleinschalig openbaar vervoer op het platteland. Dit wordt later dit jaar aanbesteed in combinatie met het speciaal vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *