Als OV-bedrijven dat nodig hebben, kunnen ze langer financiële steun krijgen om door de coronacrisis heen te komen. Het kabinet heeft tijdens Prinsjesdag aangekondigd de steunmaatregelen voor het OV tot in ieder geval 1 juli te verlengen.

Deze beschikbaarheidsvergoeding blijft omdat de overheid oproept voorlopig thuis te blijven werken en ook het hoger onderwijs nog deels met leren vanuit huis blijft werken.

Gronings gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk is blij met de verlengde steun, zo zei ze woensdag tijdens het Groningse Prinsjesdagontbijt. “Dat geeft ons de tijd om plannen te maken voor de periode na corona. Door de coronamaatregelen zijn ook in Groningen de reizigersopbrengsten voor zowel bus als trein enorm teruggelopen. Het Rijk heeft toegezegd financiële steun te gaan verlenen aan de ov-sector, om de terugval in omzet op te vangen en hiermee de sector in staat te stellen de dienstverlening te blijven continueren.”

OV-bedrijven krijgen de steun overigens alleen als ze aantoonbaar bedrijfseconomisch geen andere mogelijkheid hebben dan de dienstverlening af te schalen om continuïteit te borgen.

Het kabinet trekt 740 miljoen euro hiervoor uit tot 1 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *