Vervoerder Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe wijzigen met ingang van zondag 18 april de dienstregeling van het busvervoer in Groningen

Door deze wijzigingen worden enkele punten uit de dienstregeling alsnog verbeterd. Ook komen er twee nieuwe nachtbuslijnen bij, en krijgen de bestaande nachtbussen een extra rit aan het eind van de nacht.

Onderstaande wijzigingen gaan per 18 april in. Niet genoemde lijnen zullen niet gewijzigd worden.

Lijn 461 Groningen – Uithuizen

Nieuwe Nachtbuslijn tussen Groningen en Uithuizen. Deze lijn rijdt alleen op zaterdag. In Groningen vertrekt lijn 461 om 03.20 en 05.20 uur. Deze lijn rijdt tussen Groningen, Bedumerweg en Usquert dezelfde route als lijn 61. Tussen Groningen CS en de Bedumerweg wordt niet via de Grote Markt gereden, maar via de Oosterpoort en het UMCG. Tussen Usquert en Uithuizen wordt zonder stops gereden naar het station van Uithuizen.

Lijn 482 Groningen – Roden – Leek

Nieuwe Nachtbuslijn tussen Groningen, Roden en Leek. Deze lijn rijdt alleen op zaterdag. In Groningen vertrekt lijn 482 om 03.00, 04.00, 05.00 en 6:00 uur. In Groningen stopt deze lijn alleen bij het Centraal Station. Tussen Hoogkerk, Afrit A7 en Roden, Leeksterweg wordt de route van lijn 82 gereden en gestopt op alle tussengelegen haltes. Vanaf Roden, Leeksterweg wordt naar Leek, VVV kantoor gereden. Vervolgens wordt via de Lindensteinlaan, Euroweg, Midwolderweg naar de A7 gereden. Vanaf Midwolde, Rijksweg A7 wordt rechtstreeks naar Groningen gereden.

Gieten, lijn 10, 28, 59, 428, 658 en 673
In verband met een stremming van de stationsstraat in Gieten is het voor lijn 28, 59, 302 en 673 niet meer mogelijk op de Brink te komen. Daarom rijden deze lijnen al sinds een paar weken langs een tijdelijke halte nabij de Oude Spoordijk en dan naar de halte bij de N34. De Brink wordt dus niet meer aangedaan. Per 18 april aanstaande is dit aangepast in de dienstregeling en zitten er ook kleine wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden. Ritten van lijn (4)28 in de avond en in het weekend hebben in het vervolg geen vertrek- en eindpunt meer op de Brink, maar op de halte N34.

Buurtbus 94 verzorgt een aantal maal per dag een overstap tussen de Brink en de halte bij de Oude Spoordijk.

Daarnaast is voor lijn 10 halte Gieten, N34 nu ook officieel opgenomen in de dienstregeling.

Lijn 300 en 302
Met ingang van 18 april aanstaande stopt lijn 302 niet meer bij de haltes Annen en Westlaren. U kunt wel met lijn 300 reizen vanaf deze halte. Lijn 300 stopt voortaan altijd bij de haltes Annen en Westlaren. Klanten uit Annen en Westlaren die naar Stadskanaal willen, kunnen reizen met lijn 300 en overstappen bij Gieten, N34. Daarnaast zijn er ook een aantal wijzigingen in de vertrek- en aankomst tijden van lijn 300.

Lijn 163 Lauwersoog – Groningen

De eerste rit vanuit Lauwersoog rijdt niet meer via Vierhuizen, Driesprong maar rechtstreeks van Lauwersoog naar Ulrum.

Lijn 165 Groningen – Zoutkamp

De middagritten naar Zoutkamp gaan tijdens de schoolvakanties rijden via Eenrum. Buiten de schoolvakanties kunt u gebruik maken van lijn 67.

Lijn 67/167 Hornhuizen – Winsum

De laatste rit Hornhuizen – Winsum op lijn 167 vertrekt voortaan om 18.24 uur uit Hornhuizen. De laatste rit Winsum – Hornhuizen vertrekt om 18.55 uur uit Winsum. Hiermee keert de situatie van voor 4 januari weer terug. De bus naar Hornhuizen biedt hiermee in Winsum aansluiting op de trein die om 18:36 uit Groningen vertrekt.

Lijn 401 Groningen – Veendam

Er gaat een extra rit rijden om 6.02 uur vanuit Groningen naar Veendam en om 5:41 uit Veendam naar Groningen.

Lijn 418 Groningen – Annen

Er gaat een extra rit rijden om 6.23 uur uur vanuit Groningen naar Annen en terug naar Groningen.

Lijn 419 Groningen – Assen

Op donderdagnacht gaat een extra rit rijden om 4.30 uur vanuit Groningen naar Assen en om 4.00 uur vanuit Assen naar Groningen. Op zaterdagnacht gaat er een extra rit rijden om 6.30 uur vanuit Groningen naar Assen en om 6.00 uur vanuit Assen naar Groningen.

Lijn 452 Groningen – Vries

Er gaat een extra rit rijden om 6.08 uur vanuit Groningen naar Vries en terug naar Groningen.

Voor de vertrektijden en andere informatie in de nieuwe situatie kan gekeken worden op www.qbuzz.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *