De treindienst van Arriva tussen Groningen en Veendam via Zuidbroek gaat met ingang van 1 mei 2011 van start. Dat heeft de vervoerder bekend gemaakt.

De werkzaamheden voor de uitbreiding van de dienstregeling op de Noordelijke Nevenlijnen tussen Zuidbroek en Veendam zijn op dit moment in volle gang.

Naast de start van de spoorverbinding naar Veendam staan er voor 13 december al uitbreidingen op het bestaande spoornet in Groningen gepland. In de avond en op zondag gaan er meer sneltreinen rijden tussen Groningen en Leeuwarden. Op een deel van dat traject, tussen Groningen en Zuidhorn, gaan drie extra treinen rijden tijdens de spits. Tussen Groningen en Roodeschool rijdt straks elk halfuur een trein. Dat laatste is een grote wens van diverse Noord-Groninger gemeenten. Voor de uitbreidingen op het bestaande spoor heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een bedrag van vijf miljoen euro uitgetrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *