Vanaf maandag 4 april gaat er een grote stremming in tussen Bedum en Middelstum. Dit heeft gevolgen voor buslijn 61.

De bus rijdt tussen beide dorpen tijdelijk dezelfde route als sneldienst lijn 161. Reizigers van en naar Onderdendam kunnen gebruik maken van een speciaal pendelbusje van Van Dijk Personenvervoer. Deze rijdt op verzoek een keer per uur van halte Bedumerbos in Bedum naar de tijdelijke halte bij Dijkema in Onderdamdam. Deze pendelbus wordt een aantal keren per dag vast van Onderdendam naar Bedum gereden: 6:46, 7:46 en 8:47 uur. Deze ritten geven te Bedum, Bedumerbos aansluiting op lijn 61 naar Groningen die ongeveer om het hele uur uit Bedum vertrekt. Om 15:57, 16:57 en 17:56 uur gaan er vaste ritten terug naar Onderdendam. Dit in aansluiting op de bussen die om ongeveer 15:31, 16:31 en 17:31 van Groningen, CS vertrekken. Alleen op donderdagavond wordt de rit in aansluiting op bus die om 21:22 vanaf Groningen, CS vertrekt ook vast gereden. Op overige dagen blijft dit een belbus.

Vanuit Onderdendam kan er ook met een belbus naar Middelstum gereisd worden. Voor deze pendelbus moet ten alle tijden gereserveerd worden.

De situatie zal eind mei waarschijnlijk weer normaal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *