In de nieuwe NS-dienstregeling gaat de laatste trein naar Assen van zondag tot en met donderdag een half uur eerder vertrekken.

Reden voor de wijziging is dat er door werkzaamheden van ProRail veelvuldig maar één spoor beschikbaar is. Dit betekent dat de trein vanuit Zwolle naar Groningen moet wachten op de trein vanuit Groningen naar Assen. De wachttijd van de trein bedraagt ongeveer twintig minuten, en dat wordt door veel reizigers midden in de nacht als onprettig ervaren. De NS gaan nu, na overleg met de provincie Groningen en ProRail de dienstregeling aanpassen.

De duur van de stop in Assen is momenteel ook onderwerp van discussie in de Tweede Kamer. Kamerleden Ineke van Gent (GroenLinks) en Tjeerd van Dekken (PvdA) willen namelijk kamervragen gaan stellen over de duur van de stop van de Intercity in Assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *