Beste bezoeker van OV Nieuws uit Groningen,

Na een periode van ruim drie maanden kunnen we u trots mededelen dat OV Nieuws uit Groningen eindelijk is teruggekeerd op het internet. Eind augustus gingen wij, net als alle andere weblogs op het platform van Web-log.nl offline voor een software-update waarmee wij zouden worden voorzien van de software van WordPress waarop de site zou gaan draaien. Echter door aanhoudende problemen met de migratie naar de nieuwe software op Web-log waren we niet, zoals verwacht één dag offline maar maar liefst drie maanden. Op dit moment was onze website wel weer online bij Web-log maar was het plaatsen en bewerken van berichten en de lay-out erg moeizaam. Wij hebben de problemen aangekeken en besloten zelfstandig wel over te stappen naar de software van WordPress, maar dan gehost door WordPress zelf, en daar ziet u nu het resultaat van.

Belangrijk was het voor ons om in december de site weer online te brengen in verband met de aanstaande nieuwe dienstregelingen van de bus en trein. Daar wij de afgelopen maanden alleen konden communiceren met onze bezoekers via Twitter en daar slechts een klein deel van onze bezoekers gebruik van maakt zijn wij ook zeer verheugd dat de website weer online staat.

Tussen de chaos bij Web-log door zijn wij er wel in geslaagd alle berichten geplaatst tussen de oprichting van de website in augustus 2007 en september 2010 mee te nemen naar het nieuwe systeem. De berichten welke daarna zijn geplaatst proberen wij op termijn alsnog terug te halen, maar zijn vooralsnog niet terug te vinden.

In ieder geval zullen wij vanaf nu u weer voorzien van het meest actuele nieuws over het openbaar vervoer in de provinie Groningen. De stremmingen en informatiepagina’s zullen wij zo spoedig mogelijk weer online zetten.

Tot slot willen wij melden dat normaal gesproken de Busfoto van het Jaar-verkiezing zou plaatsvinden in de tijd dat wij offline zijn geweest. Vanwege het nog korte tijdsbestek tot het einde van het jaar hebben wij besloten de verkiezing voor dit jaar af te gelasten.

Met vriendelijke groet,

Redactie OV Nieuws uit Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *