De overweg in de Weersterweg bij Stedum is één van de overwegen die wordt gerenoveerd. Foto: Google Streetview

ProRail gaat de komende maanden het spoor tussen Sauwerd en Delfzijl grootschalig vernieuwen. Dit zal gebeuren met speciale werktreinen.

Eerst worden met een zogenaamde vernieuwingstrein de oude rails vervangen en tegelijkertijd vernieuwd. Daarna volgt een zogeheten RPM-trein, welke de steentjes tussen de spoorstaven en de dieper gelegen onderbaan gaat vernieuwen. Het eerder vernieuwde spoor wordt daarbij opgetild.

Ook de constructie van tien overwegen op het traject zal worden vernieuwd. Het gaat om overwegen verdeeld over het hele traject. Alle overwegen zullen voor de renovatie twee dagen moeten worden afgesloten voor zowel trein- als wegverkeer.

Tijdens de werkzaamheden aan het spoor kunnen er geen treinen rijden. Tussen de spoorvernieuwing en de vernieuwing van de steentjes kunnen de treinen wel rijden. Houd voor de details onze pagina ‘Stremmingen’ in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *