Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft bekendgemaakt welke veranderingen worden doorgevoerd in de busdienstregeling voor 2013 in het kader van de bezuinigingen. Die zijn nodig omdat het OV-bureau een fors tekort van enkele miljoenen heeft.

Het bureau denkt zes miljoen euro te kunnen bezuinigen door vier miljoen euro te korten op het budget voor de dienstregeling en twee miljoen euro op het budget voor de buskaartjes. In de dienstregeling wil men onder andere de stadsdiensten eerder op de avond laten stoppen en de zondagbediening inperken. Ook moet er geld worden gehaald door minder bezette lijnen om te zetten in lijnen met kleine busjes of de lijn helemaal te schrappen.

Daarnaast worden er buslijnen in elkaar geïntegreerd. Zo worden de streeklijnen 41 en 61 samengevoegd tot één nieuwe lijn 41 van Groningen via Uithuizen naar Delfzijl. Ook de lijnen 54 en 659 worden in de spits samengevoegd tot één lijn 54 Groningen – Haren – Onnen – Zuidlaren – Annen v.v. In de stad Groningen worden lijnen 9 en 12 omgesmolten tot één lijn en wordt lijn 7 geschrapt.

De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de provinciale staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen. De verwachting is dat dit in juli gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *