Drie grensoverschrijdende buslijnen vanuit Overijssel naar Drenthe worden bedreigd met bezuinigingen. De kosten van de lijnen worden betaald door de provincie Overijssel, die achttien miljoen euro wil bezuinigen op het busvervoer in haar gebied. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de lijnen 29, 30 en 40 die Drenthe inrijden.

Er wordt gedacht aan het inkrimpen van de busdienst naar één rit per twee uur. Daarnaast staat lijn 40 van Zwolle naar Steenwijk via Meppel op de tocht omdat deze parallel aan de trein rijdt. Daarmee komen tussenliggende dorpen zonder treinstation als Rouveen en Nijeveen zonder regelmatig openbaar vervoer te zitten.

De buslijnen worden verzorgd door vervoerder Syntus, die de concessiehouder voor het Midden-Overijssel is. Syntus-chauffeur Harry van Kampen voert nu actie voor het behoud van de lijnen. Volgens hem is het voor plattelandsgebieden dodelijk als dit soort buslijnen minder vaak gaan rijden.

Op 26 maart nemen Provinciale Staten van Overijssel een besluit over de voorgenomen bezuinigingen. Gedeputeerde Henk Brink van Drenthe wil in gesprek met zijn Overijsselse collega als de bezuinigingen doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *