De storing zorgde voor chaos, onder andere op de Paterswoldseweg

Een stroomstoring op het emplacement van het station in Groningen heeft woensdagmiddag kort voor overlast op het station en langs het spoor tussen Sauwerd en Waterhuizen gezorgd.

Door de stroomstoring werkten de seinen en wissels niet en konden de treinen niet rijden. Toen de stroom na een kwartier was teruggekeerd bleven diverse spoorwegovergangen naar beneden. Dit komt doordat spoorwegovergangen uit veiligheidsoverwegingen automatisch naar beneden gaan bij een storing. Vanwege de lange wachttijden voor de overgangen besloten weggebruikers op eigen houtje het spoor over te steken. Dit zorgde vooral op drukke overwegen als die in de Paterswoldseweg voor chaotische taferelen. De treinen, die alweer reden passeerden de overwegen langzaam en luid toeterend.

Een monteur van ProRail ging na het verhelpen van de stroomstoring bij alle getroffen overwegen langs om ze te resetten en de spoorbomen weer omhoog te laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *