Foto: Joffrey Schluter

Een Qliner van Arriva is woensdag aan het begin van de middag volledig uitgebrand op de A7 nabij de afrit Boerakker.

De bus was onderweg als lijn 314 vanuit Groningen naar Drachten. Toen de buschaffeur de brand ontdekte zette hij direct de bus op de vluchtstrook. De chauffeur en tien tot vijftien passagiers konden de bus zonder verwondingen verlaten.

Door de brand ontstond er een file van een aantal kilometers op de A7. Automobilisten werden door de politie bij Leek de A7 afgeleid.

Hoe de bus in brand kon vliegen is nog niet bekend. De politie zal een onderzoek naar de toedracht opstarten. Bij de brand is ook nog een verkeersbord verloren gegaan. Het verwijzingsbord van het nabijgelegen tankstation stond bij de plek waar de bus uiteindelijk werd gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *