Er komen vanaf 2016 twee extra treinen per uur tussen Groningen en Assen. De treinen, Sprinters, zullen onderweg op de stations Groningen Europapark en Haren stoppen, en zullen eerst alleen in de spitsuren gaan rijden.

Gemeenten en provincies Groningen en Drenthe hebben maandagochtend een overeenkomst getekend met vervoerder NS. De overheden achten de inzet van de extra treinen nodig vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Naast het inzetten van extra treinen heeft men ook getekend voor het beter op elkaar afstemmen van trein en bus. Verder gaat men een onderzoek opstarten naar de bouw van meer stations.

In een later stadium zullen de extra treinen de gehele dag gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *