Spoorbeheerder ProRail gaat op station Groningen het aantal reizigers opmeten. Dit gaat zij doen door middel van het opmeten van de activiteit van de mobiele telefoons van de reizigers. Het is een meting die acht weken gaat lopen.

Mobieltjes en tablets zenden tijdens het communiceren met een wifi- of bluetoothnetwerk een uniek nummer uit. Dit nummer wordt door 22 speciale ‘reizigersmeters’ op het station anoniem gemaakt en vervolgens opgeslagen. Daardoor kan ProRail zien waar de reiziger vandaan komt, waar deze heengaat op het station en hoeveel reizigers er zijn.

Het is voor het eerst dat ProRail de techniek op dusdanig grote schaal toepast op een treinstation. De kastjes worden volgende week opgehangen, waarna de metingen beginnen. Reizigers die niet mee willen doen met de meting kunnen wifi en bluetooth uitschakelen op hun mobiele apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *