Een machinist van Arriva heeft vrijdagmiddag tijdens zijn dienst een pasgeboren kalfje gered van de verdrinkingsdood.

Het kalf was in een sloot gevallen tussen Grijpskerk en Buitenpost, nabij het weiland waar hij thuishoort. Toen de machinist van Leeuwarden naar Groningen reed zag hij het kalfje liggen. Daarop belde hij de hulpdiensten. Toen op de terugweg naar Leeuwarden bleek dat het dier er nog steeds lag besloot de machinist het kalf zelf te gaan redden. De machinist stopte, na alle veiligheidsregels in acht te hebben genomen, de trein. Hij kondigde de actie aan bij de reizigers in de trein, waarop hij samen met één van hen naar buiten ging om het dier uit de sloot te halen.

Reizigers reageerden over het algemeen positief op de actie, ondanks een opgelopen vertraging van twintig minuten. Arriva noemt de actie van de machinist in principe nobel, maar benadrukt wel dat treinen niet voor alle gebeurtenissen langs het spoor kunnen stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *