De machinist van Arriva die vorige week vrijdag een pasgeboren kalfje van de verdrinkingsdood redde, is zaterdagmiddag op de boerderij bij Grijpskerk op bezoek geweest om te kijken hoe het gaat met het kalf.

Het kalfje lag de desbetreffende vrijdagmiddag in de sloot langs het spoor naar Leeuwarden waar de machinist hem zag. Hij schakelde de hulpdiensten in, maar tijdens de retourrit naar Leeuwarden bleek het kalfje er nog hulpeloos te liggen. Daarop zette de machinist de trein stil om het kalf zelf samen met een reiziger te redden.

Op uitnodiging van de boer waar het kalfje van is bezocht de machinist zaterdag het kalf in zijn stal. Het kalfje had nog geen naam en heeft naar aanleiding van het voorval de naam Arriva gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *