Staatssecretaris Stientje van Veldhoven woonde maandag een symposium van Publiek Vervoer Groningen-Drenthe bij in De Oosterpoort in Groningen. Het symposium werd georganiseerd om de samenwerking tussen de 32 gemeenten te vieren op het gebied van kleinschalig OV, de WMO-taxi en Buurtbussen te vieren.

Sinds april zijn er zeven gebieden voor het Publiek Vervoer ingesteld in de twee provinciën. In elk gebied rijdt één vervoerder al dit vervoer. Daarbij is de hubtaxi nieuw gekomen als vervanger van de regiotaxi. In gebieden waar geen regulier openbaar vervoer komt brengt deze taxi reizigers naar de dichtsbijzijnde hub (ov-knooppunt).

De staatssecretaris prees de samenwerking tussen de gemeenten, beide provincies en het OV-bureau en noemde specifiek de wijze waarop men de reiziger centraal wil stellen.

Tijdens het symposium nam de voorzitter van Publiek Vervoer, Harald Bouman, afscheid. Hij wordt burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Bouman was voorzitter naast zijn wethouderschap in de gemeente Eemsmond. Zijn opvolger bij het Publiek Vervoer wordt Raymond Wanders. Hij was al vice-voorzitter en blijft naast zijn activiteiten wethouder in de gemeente Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *