Verkeerswethouder Joost van Keulen heeft maandagochtend de nieuwe busbaan in de Europaweg officieel in gebruik genomen. Daarmee komt er na bijna vijf maanden een einde aan de verkeersoverlast op de Europaweg.

De busbaan ligt in het midden van het wegvak en is geaccentueerd met beige gekleurd asfalt. De reistijd per bus tussen P+R Euroborg/P3 en het UMCG is met de nieuwe busbaan ingekort tot vijf minuten.

Vanaf januari moet Citybus lijn 22 ook via de busbaan gaan rijden, vanaf Station Europapark via P+R Euroborg/P3. Daarmee krijgen de treinen die stoppen op het nieuwe station bij de Euroborg een directe aansluiting op het UMCG. Ook een aantal streeklijnen uit oostelijke richting zullen vanaf januari via het Station Europapark en de busbaan gaan rijden. Lijn 22 rijdt op dit moment nog via de Bornholmstraat en de Sontweg, waar overigens ook een busstrook is aangelegd met het oog op een toekomstige buslijn naar Meerstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *