De maandag geopende busbaan aan de Europaweg is nog maar het begin van een nieuw ov-netwerk in en rond de stad.

Eerder schreef deze site al dat er in de komende jaren geïnvesteerd wordt in nieuwe ov-verbindingen in en rond Groningen om ook in de toekomst passagiers snel en comfortabel te blijven vervoeren. Uiteindelijk is het de bedoeling om directe verbindingen tussen grote kernen te creëren en het Hoofdstation te ontzien.

In de toekomst is er onder andere een directe lijn voorzien tussen het Station Europapark en de Zernike Campus, via de nieuwe busbaan en het UMCG. Daarvoor moet er nog wel op diverse plaatsen de infrastructuur worden aangepast. De grootste ingreep zal plaats moeten vinden aan de Bloemsingel, waar een vrije ov-as zal moeten worden aangelegd. Vanaf januari zullen de bussen naar Zernike via de westelijke ringweg gaan rijden, als tijdelijke oplossing tot de definitieve route klaar is.

De busbaan wordt nog niet fors gebruikt de komende maanden. Alleen stadslijn 8 en een klein aantal spitslijnen vanuit de regio gebruiken tot en met januari de busbaan. Vanaf januari zullen ook Citybus lijn 22 en de streeklijnen welke nu nog via de Bornholmstraat rijden hierbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *