Bus bij één van de nieuwe haltes in Paddepoel

Bewoners van de Uranusstraat in de wijk Paddepoel in Groningen zijn geschrokken van de bussen die sinds zondag door hun straat rijden.

Sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling rijden de bussen van lijn 9 van Hoofdstation naar Zernike door de straat, die ingericht is als 30-kilometerzone. De bussen reden eerst een rondje in enkele richting door de wijk, via de Plutolaan, Planetenlaan, Avondsterlaan en Venuslaan. De nieuwe route loopt richting Zernike via de Venuslaan, Uranusstraat, Planetenlaan en Meteoorstraat en richting Hoofdstation is deze hetzelfde maar wordt er via de Avondsterlaan in plaats van Uranusstraat gereden.

De buurtbewoners vinden dat de 30-kilometerzone in hun wijk wordt uitgehold. Ook vinden ze het vreemd niet gehoord te zijn in de besluitvorming over de nieuwe routes. De buurt begrijpt dat het karakter van een 30-kilometerzone niet helemaal gehandhaafd kan worden in straten waar bussen rijden, maar tot op heden werd de rust in de straten tussen Venuslaan, Plutolaan, Planetenlaan en Avondsterlaan altijd gekoesterd. Met de huidige route steken de bussen volgens de bewoners dwars de wijk door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *