De gemeente Groningen is dinsdag bezig geweest met het aanpassen van de kruising tussen de Oosterhamrikbaan en Zaagmuldersweg. Door de maatregelen kunnen de bussen er vanaf woensdag weer langs.

De aanpassingen waren nodig omdat een aantal streeklijnen van Qbuzz sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling afgelopen weekend vanaf de Oosterhamrikbaan af moeten slaan naar de Zaagmuldersweg en andersom. De bocht bleek te krap, wat voor Qbuzz de reden was de route tijdelijk te wijzigen ter voorkoming van ongelukken.

De SP-fractie in de stad stelde dinsdag meteen vragen aan het college van B&W. De gemeente Groningen heeft niet stilgezeten en is dinsdag meteen gestart met het aanpassen van belijning en het verplaatsen van een verkeerslicht. Door deze werkzaamheden kunnen de streeklijnen drie dagen later dan gepland alsnog gebruik maken van de Zaagmuldersweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *