Het geplande Van der Valk-Hotel bij P+R Hoogkerk zal definitief worden gebouwd. Daarnaast wordt het bestaande parkeerterrein met 443 plaatsen uitgebreid.

Maandag hebben de gemeenten Groningen en Tynaarlo een intentieovereenkomst met de Van der Valk Groep getekend. Het perceel waarop het hotel gebouwd wordt ligt tussen de A7 en het Omlegde Eelderdiep, nabij de bustunnel onder de A7. Het perceel bestemd voor het hotel is op dit moment nog volledig eigendom van Tynaarlo. Groningen zal de grond van Tynaarlo kopen als onderdeel van de afspraken die gemaakt zijn in de Vaststellingsovereenkomst Groningen-Tynaarlo. De gemeente Groningen verkoopt de grond vervolgens door aan Van der Valk-franchiser Hotel Drachten.

Van der Valk gaat op de grond een hotel-congrescentrum bouwen met honderdveertig kamers en twaalf zalen. De nieuwe locatie moet werk gaan bieden aan ongeveer 150 mensen. De ambitie is om er een voorziening met 4-sterrenkwaliteit van te maken.

Tegelijk met de bouw van het hotel moet ook de P+R-voorziening uitgebreid worden. Daarvoor zal grond ten zuiden van de Madijk worden gebruikt. Langs de zuidgrens van het uitgebreide parkeerterrein moet de Borchsingel naar Eelderwolde lopen. Met de uitbreiding van het parkeerterrein en het nieuwe hotel wordt niet alleen de parkeercapaciteit uitgebreid, maar wordt het terrein ook een belangrijk knooppunt langs de A7. P+R Hoogkerk zal daarnaast dit jaar al voorzien worden van OV-fietsen voor de verhuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *