Er komt misschien een Van Der Valk-hotel bij P+R Hoogkerk. De lokale partij Leefbaar Tynaarlo heeft dinsdag in de raadsvergadering over de voorjaarsbrief een vraag over de mogelijke komst van de hotelketen gesteld aan wethouder Hans de Graaf.

Er is al sinds de bouw van de P+R ruimte gereserveerd voor een hotel om de P+R-voorziening aantrekkelijker te maken. De P+R ligt op grondgebied van de gemeente Groningen, maar de beoogde grond voor het hotel op grondgebied van Tynaarlo. Besluiten over deze locatie zullen dan ook gezamenlijk door de gemeenten Groningen en Tynaarlo worden genomen.

Fractievoorzitter Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo gaf tijdens de vergadering aan de mogelijke komst van Van Der Valk een positieve ontwikkeling te vinden omdat dit geld oplevert. Ook vroeg Kloos of de geruchten van plannen voor een winkelcentrum van Duitse allure kloppen. Wethouder De Graaf kon niet ingaan op de mogelijke komst van Van Der Valk of winkels omdat hij nog in bespreking is met de gemeente Groningen en hij verplicht is belangrijke informatie geheim te houden. Deze bespreking is op 11 september. Hij gaf echter wel aan dat er “wel dingen spelen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *