Volgende week zaterdag vindt op Schiermonnikoog de jaarlijkse Monnikenloop plaats. 910 hardlopers zullen starten aan de diverse parcoursen op het eiland.

Om op tijd op het eiland te kunnen zijn zet Qbuzz in opdracht van het OV-bureau Groningen Drenthe een extra busrit naar de haven in Lauwersoog in. Deze rit vertrekt om 7:21 uur vanaf het Hoofdstation in Groningen en sluit aan op de extra boot naar Schiermonnikoog, vertrekkend om half negen. Deze boot heeft ook een extra afvaart vanaf Schiermonnikoog om om half negen in Lauwersoog te kunnen zijn. Om eventuele passagiers van deze extra afvaart een reismogelijkheid naar Groningen te bieden rijdt de bus vanuit Lauwersoog ook als extra rit terug naar Groningen.

Ook vanuit Leeuwarden zal er een extra rit aansluitend op de extra boot van half negen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *