Bewoners van Tolbert hebben maandag gedemonstreerd tegen het feit dat de bushalte Bousemalaan in januari geschrapt is.

De halte in de wijk De Linde is vervallen toen bij de start van de nieuwe dienstregeling de Q-link-formule werd geïntroduceerd, waarbij alle bussen naar Tolbert in beide richtingen via de Auwemalaan gingen rijden, om, in het geval van de nieuwe lijn 3, te keren bij de rotonde in de kruising tussen deze weg en de Oldebertweg. Bussen naar Drachten rijden verder richting Marum en slaan de Oldebertweg ook over. Dat heeft tot gevolg dat De Linde, waar ongeveer 120 gezinnen wonen, alleen nog maar wordt bediend door een buurtbus.

Alle gezinnen en een aantal sympathisanten hebben een petitie ondertekend, deze is maandagmiddag door vertegenwoordigers van de buurt aangeboden aan verkeerswethouder Tanja Haseloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *