De buschauffeur die vorige week rolstoeler Meindert Withoff weigerde in de bus naar Stadskanaal moet van zijn werkgever Qbuzz verplicht zijn vakantiedagen opnemen.

Naast dat hij Withoff weigerde mee te nemen behandelde hij zijn metgezel slecht, waarbij zij zelfs klem kwam te zitten tussen de deur van de bus. Hij dreigde weg te rijden met haar tussen de deur in geklemd.

Woensdag hebben Withoff en zijn metgezel een gesprek gehad met de leiding van Qbuzz om de lucht te klaren. Daarbij gaf de vervoerder Withoff een bosje bloemen en een aanzienlijke hoeveelheid dagkaarten voor de bus. Qbuzz heeft toegezegd de chauffeurs beter te informeren over de gang van zaken met betrekking tot rolstoelers. Ook zal de dienstregeling worden verruimd op lijnen waar veel mensen in een rolstoel gebruik van maken.

Als de chauffeur na zijn verplichte vakantie terug mag komen bij zijn werkgever zal men met hem indringende gesprekken gaan voeren over zijn gedrag en de juiste omgang met reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *