Korte bussen op de omleidingsroute van lijn 15

Sinds maandag is de vakantiedienstregeling voor de bussen ingegaan. Dat geldt ook voor de drukke lijn 15 in Groningen, tussen het Hoofdstation en de Universiteitscampus. Tijdens de zomervakantie is het een stuk minder druk op deze lijn en rijdt de bus slechts twee keer per uur.

Maandag was de verrassing groot voor de studenten die nog naar school moeten en in veel gevallen tentamenweek hebben, toen niet de gebruikelijke extra lange bussen voor kwamen rijden op het station, maar normale, korte stadsbussen. Lijn 15 blijkt op het Hoofdstation te zijn gekoppeld aan lijn 9, die in de vakantie van Station Noord, via Selwerd en Paddepoel naar het Hoofdstation rijdt. De korte bussen zitten op de piektijden tot de nok toe gevuld en ook buiten de spits zijn de bussen erg vol. Regelmatig blijven er onderweg reizigers staan bij de haltes.

Reiziger Martin Bosman baalde er ook van. “De vakantiedienstregeling is te vroeg ingezet, dat had minimaal een week later gemoeten. Ik verbaas mij over de keuze die de leiding van Qbuzz heeft gemaakt, met veel ontevreden reizigers tot gevolg.”

De Hanzehogeschool heeft navraag gedaan bij het OV-bureau Groningen Drenthe over de inzet van de korte bussen. Deze blijken ingezet te worden wegens rioleringswerkzaamheden aan de Zonnelaan. De omleidingsroute via de Meteoorstraat is niet geschikt voor de langere bussen. Wel is er iets gedaan aan de frequentie van de bussen. “De dienstregeling is inmiddels aangepast en er rijden frequenter meer bussen”, zo heeft Hanzehogeschool-woordvoerster Steffy Praamstra te horen gekregen van het OV-bureau. Jorne Bonte van het OV-bureau geeft aan dat de korte bussen de hele zomer op lijn 15 blijven rijden. Omdat nog niet iedereen vakantie heeft deze week worden er in de brede spitsuren volgens Bonte extra bussen ingezet. “Dat gebeurde al in de ochtendspits, en vanaf woensdag ook in de middagspits.”


De krappe bocht Zonnelaan-Meteoorstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *