Foto: OV-bureau Groningen Drenthe

Buslijn 163 tussen Groningen en Lauwersoog is deze zaterdag erg druk. Het dit weekend gratis vervoer op de lijn wordt goed gebruikt door mensen die op Schiermonnikoog willen helpen met het opruimen van spullen uit de zeecontainers die deze week van een vrachtschip in zee zijn gevallen.

Diverse partijen riepen op dit weekend naar één van de Waddeneilanden te gaan om mee te helpen met opruimen. Rederij Wagenborg besloot tickets de veerboot tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog goedkoper aan te bieden en Qbuzz en het OV-bureau laten lijn 163 dit weekend gratis rijden.

Vrijdag, toen de actie startte, was het nog rustig, maar vandaag is de bus erg druk. Voor iedere rit had Qbuzz extra materieel klaarstaan, wat vaak ook nodig bleek. Later vanmiddag rijdt de vervoerder één rit van lijn 163 van Lauwersoog naar Groningen met vier gelede bussen om iedereen weer thuis te krijgen. Die sluit aan op de laatste vaart zaterdagmiddag die wordt uitgevoerd met twee boten. De rederij van de veerboot tussen Lauwersoog en Schier zegt bij RTV Noord dat er “extreem veel meer mensen worden overgebracht dan normaal”.

Morgen is buslijn 163 ook nog gratis, maar dan staat er al geen opruimactie meer gepland.

https://twitter.com/WearrArrt/status/1081466291582574593

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *