Qbuzz ondersteunt drukte bloemenjaarmarkt met bussen/ 1 minuut leestijd

Goede Vrijdag betekent voor veel mensen dat zij per auto afreizen naar de stad Groningen voor de alom bekende Bloemenjaarmarkt. Ook dit jaar wordt er weer drukte verwacht en zet Qbuzz (extra) pendelbussen in vanaf diverse parkeerplaatsen om de stad.

Bezoekers kunnen gebruik maken van de reguliere Citybusparkeerplaatsen bij de A28 ter hoogte van Haren, P3 van de Euroborg, het transferium bij Hoogkerk aan de A7, Kardinge en op de Zernike Campus in het noorden van de stad. Vanaf de drie eerstgenoemde parkeerplaatsen zullen extra bussen worden ingezet.

Naast de reguliere parkeerplaatsen kunnen bezoekers ook gebruik maken van het grote zandterrein naast het Bastion Hotel bij de afrit Westerbroek nabij de A7. Vanaf hier zullen eveneens extra bussen worden ingezet welke speciaal voor de bezoekers die bij het hotel parkeren tot het einde van de Bornholmstraat doorrijdt. De parkeermogelijkheid van het Bastion Hotel is vooral bedoeld voor wanneer P3 van de Euroborg vol raakt.

Bezoekers kunnen gebruik maken van het Citybuskaartje voor het vervoer vanaf de parkeerplaatsen naar de Grote Markt. Dit kaartje kost vijf euro en kan door maximaal vijf personen uit één auto worden gebruikt. Het kaartje geeft recht op één uur heen reizen met alle stadsbussen en één uur terugreizen met alle stadsbussen. Het kaartje is verkrijgbaar bij de Citybuskaartjesautomaten op de parkeerterreinen. Op enkele grotere parkeerplaatsen is op Goede Vrijdag ook een kaartverkoper van Qbuzz aanwezig vanwege de drukte. Bij het Bastion Hotel worden de kaartjes verkocht door de chauffeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *