Het treinverkeer rond Zwolle heeft zondagmiddag meermaals stilgelegen door de inzet van politie bij een aantal zaken waarbij in totaal vijf aanhoudingen zijn verricht.

In Emmen waren twee mannen in de trein naar Zwolle gestapt. In Emmen had een mede-passagier één van de mannen een opmerking horen maken over de mogelijke aanwezigheid van een explosief in de trein. De trein werd ruim voor Zwolle gestopt en een zwaarbewapend arrestatieteam haalde alle reizigers één voor één uit de trein. De politie kon niets vinden in de trein. De politie roept op mensen die rond 13:00 uur op het station van Emmen waren zich te melden omdat zij mogelijk iets kunnen hebben meegekregen rond deze zaak.

In een andere trein werden twee mannen aangehouden omdat zij op het toilet zaten te roken. Zij werden na een tijdje weer vrijgelaten.

Later was het arrestatieteam nog actief voor het station in Zwolle, waar een 32-jarige man werd aangehouden omdat hij een bijl bij zich droeg. Die is door de politie in beslag genomen.

Uiteindelijk moest het treinverkeer door alle consternatie twee keer worden stilgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *