Het NS-treinverkeer is de drie Noordelijke provincies is om 9:30 uur stilgelegd. De vervoerder heeft dat gedaan vanwege de overtrekkende storm Poly.

Er geldt vanwege de verwachte windstoten code oranje in het noorden. Die windstoten lijken heftiger te zijn dan eerder werd voorspeld. De NS raadt haar klanten aan hun reis uit te stellen. Wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden is niet bekend.

Arriva stopt om 10 uur met rijden in het noorden vanwege de storm. Het busverkeer in Groningen en Drenthe rijdt wel, maar door stormschade wordt de dienstregeling op sommige locaties bemoeilijkt, waardoor er haltes moeten worden overgeslagen en vertragingen ontstaan. Een achttal bussen is gestrand op de A7 bij Hoogkerk doordat daar delen van bomen op de weg zijn beland. De A7 is ter plaatse afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *