Vervoerder Qbuzz gaat in gesprek met rolstoeler Meindert Withoff. De Australiër werd vorige week door meerdere buschauffeurs buiten de bus gehouden omdat hij niet met zijn elektrische rolstoel in de bus zou mogen.

Volgens een woordvoerder van Qbuzz is de lezing die de chauffeurs aan de situatie geven niet volgens de regels. In de vervoersvoorwaarden van de vervoerder staat dat rolstoelers wel in de bus zijn toegestaan, maar scootmobielen niet. Volgens de vervoerder is dit niet goed gecommuniceerd met de chauffeurs, waardoor zij in de war zijn met betrekking tot de regel.

Qbuzz gaat om de tafel met Withoff om hem persoonlijk excuses aan te bieden. Wat de rolstoeler betreft is de kous daarmee af, zo gaf hij eerder al voor de camera van OOG TV aan.

Gedeputeerde Mark Boumans is overigens boos op Qbuzz om de situatie. Volgens hem is het niet het eerste incident met rolstoelers van de afgelopen tijd, terwijl de provincie juist heeft geinvesteerd in de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen in een rolstoel en invaliden. Boumans wil snel met Qbuzz in gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *