Foto: Qbuzz

In december gaat de nieuwe busconcessie in Groningen en Drenthe in. Qbuzz blijft het busvervoer verzorgen en schaft veel nieuwe bussen aan. Daarnaast blijft een aantal bussen rijden, en het ombouwen van deze bussen is van start gegaan. De eerste omgebouwde bus gaat vandaag de weg op.

De bussen die blijven worden niet grootschalig verbouwd, maar krijgen technisch wel nieuwe mogelijkheden. De chauffeurs krijgen de beschikking over een nieuwe boordcomputer, welke ook de nieuwe apparatuur voor de OV-chipkaart en nieuwe, grotere beeldschermen in de bus aanstuurt. Het contant geld maakt plaats voor betalen met het pinapparaat en er komt wifi in alle bussen.

Van buiten krijgen de bussen hetzelfde jasje als hun nieuwe broers. De stads- en streekbussen worden uitgevoerd in het grijs, antraciet en zwart, vergelijkbaar met de huisstijl van Q-link. Naar gelang het soort bus staat er in gele letters “stad” of “streek” op de bussen. Op de zijramen achteraan de bus staan drie gele stippen.

De Qliner en Q-link zal herkenbaar blijven volgens de huidige huisstijl. De bussen die worden omgebouwd zullen volgens de eisen van de nieuwe concessie vooral worden ingezet op versterkings- en spitsritten. Ze gaan rijden op biodiesel. Daarvoor is geen ombouw nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *