Meerdere Qbuzz-chauffeurs hebben de afgelopen week rolstoeler Meindert Withoff meermaals geweigerd in de bus.

Withoff woont in Australië. Zijn moeder woont in Stadskanaal. Iedere twee jaar komt hij over per vliegtuig om een bezoek aan haar te brengen. De problemen met de buschauffeurs startten toen Withoff donderdagavond naar Groningen was geweest voor een theatervoorstelling. Hij wilde ‘s avonds laat terug met de bus naar Stadskanaal. De chauffeur van die bus weigerde hem echter mee te nemen, omdat hij in een rolstoel zit. De chauffeur beweerde dat dit de regels van het bedrijf waren. Volgens Withoff is dit vreemd, omdat hij van tevoren bij de klantenservice van Qbuzz te horen heeft gekregen dat reizen in een rolstoel geen enkel probleem was, zo meldt regionale omroep RTV Noord.

Withoff en zijn metgezel kwamen er niet uit met de chauffeur. Uiteindelijk moest de politie er zelfs aan te pas komen. Ook de agenten konden de buschauffeur er niet van overtuigen Withoff mee te nemen. Het enige dat zij konden adviseren was het doen van aangifte tegen Qbuzz. Na de dagen na het incident nog een aantal keren bij de bushalte geweigerd te zijn heeft zijn metgezel, ondanks excuses van de vervoerder, aangifte gedaan van discriminatie.

Een woordvoerder van Qbuzz zegt tegen RTV Noord ervan uit te gaan dat een dergelijk incident niet nog een keer voorkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *