Niet vreemd opkijken als je morgen een dixi-toilet achter je bus aan ziet rijden: buschauffeurs in het streekvervoer in onder meer Groningen, Drenthe, Brabant en Limburg voeren morgen actie voor hun plaspauze.

De chauffeurs in deze gebieden moeten vaak lange ritten rijden en kunnen daarbij niet naar het toilet. Volgens FNV Streekvervoer krijgen de chauffeurs te horen dat ze maar minder moeten gaan drinken, om te voorkomen dat ze onderweg moeten plassen.

Wat de vakbond betreft is de situatie onhoudbaar geworden. Morgenochtend wordt onder meer bij de Qbuzz-stalling in Groningen de opgespaarde urine van de chauffeurs aangeboden aan cao-onderhandelaar Fred Kagie.

Mocht de actie geen resultaat hebben, dan volgen er wellicht hardere maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *