Na de zomervakantie zullen in de stad Groningen de drie nieuwe dubbelgelede bussen met een lengte van 24 meter op de lijndienst komen. De bussen gaan rijden op de dan groene Q-link-lijn 11 tussen Zuidhorn en het Hoofdstation, via de Zernike Campus en het Noorderstation.

Op die lijn is het nu in de spitsmomenten erg druk, vooral tussen Zuidhorn en het Noorderstation omdat de lijn vanaf die treinstations eendirecte busverbinding naar de Zernike Campus biedt. Vaak moesten er extra bussen op de aansluitende ritten van lijn 11 worden ingezet, maar vanaf eind augustus volstaan de dubbelgelede bussen.

Om de bus veilig door de stad te kunnen laten rijden moet de infrastructuur op bepaalde punten worden aangepast. Het gaat daarbij om het verlengen van de stoep bij de bushaltes tussen het Noorderstation en de Reitdiephaven, het aanpassen van de kruisingen Zonnelaan/Eikenlaan en Grote Markt/Gelkingestraat en het aanpassen van de tijd dat een aantal verkeerslichten op groen staat. De gemeente begint deze werkzaamheden deze week. Er moet voor de werkzaamheden een extra investering van 150.000 euro worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *