De bussen staan woensdagmiddag rond 16:00 uur een minuut stil op een veilige plaats tijdens de herdenking van de slachtoffers van het crashen van Malaysia Airlines-vlucht 17. Op dat moment komt op de vliegbasis in Eindhoven het vliegtuig aan met daarin een deel van de lichamen en lichaamsdelen van de slachtoffers. De treinen zouden in eerste instantie geen halt houden omdat niet duidelijk was wanneer dit precies zou gebeuren. De minuut stilte wordt namelijk pas na de landing van het vliegtuig in acht genomen. Hierdoor zou de veiligheid op het spoor in het geding komen. Spoorbeheerder ProRail heeft inmiddels laten weten de treinen toch een minuut te laten stoppen. Op welke tijdstip dit exact gebeurt is nog niet duidelijk.

De regering heeft voor woensdag een Dag van Nationale Rouw afgekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *