Verbouwde treinen Arriva gepresenteerd/ 1 minuut leestijd

Arriva heeft haar deze zomer verbouwde treinen dinsdag gepresenteerd op het Groninger Hoofdstation. De treinen hebben een extra coupé in het midden gekregen om de capaciteit uit te breiden op de lijnen vanuit Groningen naar Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool.

Gedeputeerde Mark Boumans en Arriva-directeur Anne Hettinga verrichtten de starthandeling. De eerste drie verlengde treinen zijn inmiddels te vinden op de rails. Arriva heeft er nog een aantal naar de fabrikant gestuurd. Die worden de komende maanden verbouwd en moeten in december klaar zijn. De treinen hebben naast de extra coupé witte deuren gekregen om deze te verduidelijken voor visueel gehandicapten.

Gedeputeerde Boumans gaf tijdens de presentatie ook nog aan in gesprek met de NS te willen gaan over de vele vertragingen waarmee de treinen uit de richting Zwolle in Groningen aankomen. Door deze vertragingen vervallen de aansluitingen op de regionale treinen van Arriva vaak, en dat is volgens Boumans zonde van het resultaat dat Arriva heeft neergezet de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *