Ondernemers in de Gelkingestraat in Groningen vinden dat de bussen te hard door hun straat rijden. Zij zien de bussen dan ook liever vandaag dan morgen verdwijnen uit de binnenstad, zo zeggen de ondernemers donderdag in Dagblad van het Noorden.

Volgens de ondernemers is de snelheid verder omhoog gegaan sinds de gemeente de bushaltes uit de Gelkinge- en Oosterstraat heeft weggehaald. Toen de bushaltes er nog waren moesten de bussen regelmatig stoppen waardoor de gang eruit ging, maar nu de haltes weg zijn wordt de Gelkingestraat volgens de ondernemers gebruikt als racebaan.

Met een kunstwerk op een houten plaat voor een leeg perceel willen de ondernemers aandacht vragen voor de hardrijdende bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *