Vervoerder Qbuzz heeft maandag de volledige nieuwe dienstregeling voor Groningen en Drenthe openbaar gemaakt.

Opvallende wijzigingen zijn er bij de buurtbussen, welke allen een nieuw lijnnummer krijgen. Verder worden alle directe lijnen vanuit de provincie naar de Zernike Campus in Groningen geschrapt. Daarnaast zijn er nog vele kleinere wijzigingen op diverse lijnen en wijzigen er vertrektijden en aansluitingen op andere buslijnen en treinen.

Alle belangrijke wijzigingen zijn te vinden op de pagina Dienstregeling 2015 bus op deze site.

Een gedachte over “Qbuzz maakt nieuwe dienstregeling openbaar”
 1. Maar niet heus

  De nieuwe dienstregeling brengt weer veel goeds voor intercity-reizigers van het Drents-Groningse achterland – maar niet heus.
  Als je woont in Drenthe of Groningen en over OV Knooppunt Gieten moet reizen om op je werk te komen in het Westen van het land ontdek je dat je voortaan helemaal niet meer op tijd kunt komen.
  Een paar jaar geleden kon je nog om 06.00 u vertrekken vanaf Gieten. Dan haalde je de trein van 06.25 en was je bijtijds op je werk in de richting van Amersfoort, Utrecht, Amsterdam of Den Haag. Sinds een paar jaar is de eerste vertrekmogelijkheid 06.17. Dan haal je nog de stoptrein naar Zwolle, om daarna versneld verder te kunnen.
  Deze bus wordt nu ook afgeschaft. De eerste trein (stop en intercity) die je vanaf Gieten kunt bereiken met het openbaar vervoer is de intercity van 07.02.
  Dan zijn er al drie intercitytreinen geweest (waarvan twee ook stoppen op alle stations tot Zwolle). De baas zal weer blij met ons zijn.
  Qbuzz (en/of het OV bureau) wordt weer bedankt. Zo stimuleer je werkgelegenheid en openbaar vervoer – maar niet heus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *