De Drentse afdeling van reizigersorganisatie Rover maakt zich zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer in Drenthe. Met de voorgestelde wijzigingen in de busdienstregeling voor volgend jaar vreest Rover voor een kaalslag.

Het OV-bureau wil snijden in de busdienstregeling in Groningen en Drenthe om te bezuinigen. Hoe groot die bezuinigingen zullen zijn hangt af van de besluiten die de regionale overheden nemen. Het OV-bureau heeft de Provinciale Staten en gemeenteraad van Groningen -zij beslissen over de busdienstregeling in de twee provinciën- een aantal opties voorgelegd: van noodzakelijk tot maximaal bezuinigen, wanneer er geen extra geld beschikbaar komt.

In Drenthe staan de lijnen 59 en 77 op de wip. Volgens Rover is het aanbod in de huidige dienstregeling al verschraald door onder andere het schrappen van de halve stadsdienst van Emmen en lijn 37 tussen Westerbork en Hoogeveen.

Will Gerbers van Rover Drenthe zegt tegen RTV Drenthe goede hoop te hebben dat lijn 59 en 77 in ieder geval voorlopig kunnen blijven bestaan. “Via het informele circuit hebben we gehoord dat de provincie er welwillend tegenover staat om lijn 59 en 77 in de benen te houden.” Die mogelijkheid is er vanuit het OV-bureau voor de provincies: in Groningen heeft de provincie eerder al de lijnen 45 en 637 in stand gehouden door de kosten hiervoor te dekken.

In het hele land spreekt Rover zich momenteel uit voor een fijnmazig OV-netwerk.. De Groningse afdeling schreef in april al een brief aan de Provinciale Staten om juist te investeren in het openbaar vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *