Foto: Gemeente Assen/Powerhouse Company/De Zwarte Hond

Assen krijgt in 2017 een nieuw stationsgebouw met veel glas. ProRail, de NS en gemeente Assen hebben donderdag het definitieve ontwerp van architectencombinatie Powerhouse Company/De Zwarte Hond gepresenteerd.

Naast het vele glas in de gevel komt er een kenmerkend driehoekig dak die alle delen van het gebouw met elkaar gaat verbinden. Naast het nieuwe stationsgebouw komt er een ondergrondse fietsenstalling waar

ProRail gaat in 2016 starten met het aanpassen van de perrons, zodat er vanaf 2017 twee extra treinen per uur tussen Groningen en Assen kunnen gaan rijden. Na de bouwstart in 2017 van het stationsgebouw zal het stationsplein vanaf 2018 worden aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *