Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft dinsdag bekendgemaakt dat de busconcessie in beide provincies met Qbuzz voor nog eens twee jaar wordt verlengd, tot en met eind 2019. Eerder was het contract al verlengd tot 2017.

Het OV-bureau en de provincies vinden het belangrijk dat er tijdens de grootschalige werkzaamheden die in en rond Groningen en Assen op stapel staan een ervaren partij is die het busvervoer verzorgt.

Bij het verlengen van de concessie zijn een aantal afspraken gemaakt. Die omvatten onder meer dat Qbuzz in 2015 vijftig van de huidige bussen vervangt door het nieuwste type, die voldoen aan de Euro VI-normering. Ook komt er een nieuwe Q-link-lijn, waarschijnlijk tussen Groningen Airport Eelde en het Hoofdstation in Groningen, via P+R Haren. Voor die lijn zullen ook nieuwe bussen worden aangeschaft. Tenslotte komen er een proef met elektrische bussen in Groningen en een onderzoek naar waterstofbussen tussen Groningen en Delfzijl. Met de nieuwe afspraken bespaart het OV-bureau ongeveer 11 miljoen euro.

Het besluit om de concessie te verlengen moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders in het OV-bureau. Dat zijn de Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraad van Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *