Qbuzz gaat vanaf het einde van dit jaar haar bussen definitief stallen op het terrein van Iederz aan de Peizerweg. De sociale werkvoorziening verhuurt de helft van haar 18.000 vierkante meter grote terrein hiervoor.

De wens om de bussen naar dit gedeelte van de stad te verplaatsen is groot omdat het bij de ombouw van de zuidelijke ringweg lastiger gaat worden om vanaf de Bornholmstraat op het Hoofdstation te komen. Het terrein van Iederz ligt aan de busbaan tussen Hoogkerk en het station. Als het laatste gedeelte van deze busbaan tussen de Paterswoldseweg en het station ook voltooid is kan de afstand tussen het nieuwe terrein en het station binnen ongeveer vijf minuten overbrugd worden.

Iederz was op zoek naar een meer flexibel gebruik van haar pand omdat steeds meer medewerkers van het SW-bedrijf begeleid worden naar een werkplek buiten het gebouw aan de Peizerweg. Andere vormen van samenwerking met reguliere werkgevers maken de verhuur van het terrein ook aantrekkelijk. Het is overigens niet voor het eerst dat er sprake was van een remise aan de Peizerweg; Arriva wilde halverwege de jaren 90 verhuizen van de Sontweg naar het veilingterrein aan de Peizerweg vanwege de meer gunstige ligging. Hier zijn later de panden van Tuinland en Gamma gebouwd.

De bouw van de bussenstalling vindt plaats tussen april en november, zodat bij de start van de nieuwe dienstregeling in december de bussen vanaf de Peizerweg kunnen gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *