Het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe scoort opnieuw goed. Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer waarin reizigers cijfers aan het OV geven.

De stads- en streeklijnen van Qbuzz kregen gemiddeld een 7,6. De HOV-Qliners 305 en 314 van Arriva Touring werden nog iets beter beoordeeld met een 7,8. De reizigers gaven ook aan dat ze vrijwel altijd zeker zijn van een zitplaats in de Qliner-bussen; ze gaven de zekerheid op een zitplaats een 8,9 gemiddeld.

Het treinvervoer van Arriva scoort ook goed. Het gemiddelde cijfer is wel iets gedaald; van een 7,5 naar een 7,4. Reizigers vinden wel dat de overstaptijd is verbeterd en geven ook een 8 voor de punctualiteit.

91.868 reizigers in het hele land vulden tijdens hun reis met het openbaar vervoer een enquete in voor de OV-klantenbarometer. Alle resultaten zijn na te lezen op de site www.ovklantenbarometer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *