In de OV-krant die eind vorig jaar in de brievenbussen in Groningen en Drenthe werd bezorgd, stond een zoekpuzzel. Onder de inzenders werden drie dagdelen met een VIP Bus verloot. Groep 5a van de Kardinaal Alfrinkschool in Emmen was een van de winnaars. Donderdag was het zover.

Er werd een trip gemaakt naar twee locaties. Vanaf de school in de wijk Bargeres werd eerst vertrokken naar het blote voetenpad bij Elsloo, in het Drents Friese Wold. Na het aflopen van dit pad en het eten van een broodje ging de reis naar het Staatsbos Odoorn. Daar werd op het grasveld voor theehuis de Poolshoogte gespeeld, de naastgelegen uitkijktoren beklommen en werden er ijsjes gegeten. Ondertussen zaten juf Hermien, schoonmaakster Ida en concierge Paul samen met buschauffeur Frans op het terras van het theehuis te genieten van het zonnetje en de dag.

De bus zette daarna koers terug naar school, als afsluiting van een geslaagde en vermoeiende dag. Een dagdeel met de VIP Bus werd door het OV-bureau verloot omdat het bureau dit jaar tien jaar bestaat.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9SGx6JL6ezs&w=420&h=315]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *